De baas van morgen 2015

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, stond 30 januari 2015 voor één dag zijn stoel af aan de 11-jarige Ayoub Aouragh. Deze leerling van basisschool ’t Palet uit de Haagse Schilderswijk neemt deel aan het landelijke project Baas van Morgen.

Doel van dit project is getalenteerde kinderen te laten ervaren hoe het is om leiding te geven. Ayoub gaat met leeftijdsgenoten ideeën verzamelen om het openbaar vervoer te verbeteren.

Visie op OV-vervoer
De tijdelijke commissaris krijgt hulp van leerlingen van groep 7 van de Max Havelaarschool in Delft. Zij hebben voorbereidende lessen gevolgd over de provincie en R-net, de hoogwaardige OV-formule die op dit moment in heel Zuid-Holland wordt uitgerold. Kenmerken van R-net: weg én spoor, hoge frequentie, goede aansluitingen, uitstekend comfort. Het is de bedoeling dat de kinderen ideeën gaan aanleveren voor de inrichting van stations waar in de toekomst R-net gaat stoppen. De kinderen brengen per R-net-bus een bezoek aan Alphen aan den Rijn en Waddinxveen.

Credits HEIN!: het programma van de Baas van Morgen van de commissaris van de Koning in Zuid-Holland is georganiseerd door HEIN! in opdracht van de afdeling communicatie van de provincie Zuid-Holland

Comments are closed.