Techniek Toernooi Zuid-Holland

Het Techniek Toernooi is een nationale techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. In teams van maximaal vier werken de kinderen aan een technische opdracht. De wedstrijd begint op school of bij een buitenschoolse activiteit, en eindigt met een grote landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Als voorbereiding op de landelijke wedstrijd (maar ook vanwege de reisafstand naar Arnhem) zijn er in diverse provincies regionale competities.

Het Techniek Toernooi is één van de regionale programma’s van Stichting DOENK. De wedstrijd wordt gehouden op initiatief van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging en onder licentie van Stichting Techniekpromotie. Voor de organisatie van het Techniek Toernooi Zuid-Holland werkt Stichting DOENK samen met HEIN! en Science Centre Delft.

Daarnaast kan het Techniek Toernooi Zuid-Holland rekenen op financiële steun van fondsen als "Stichting voor hulp aan Delftse Jongeren vanouds genaamd "Het Meisjeshuis", OTIB en uit het bedrijfsleven van o.a. IRO NOGEPA.

Comments are closed.